Iniciada com a conseqüència del marcat augment demogràfic que va suposar l’arribada de l’empresa hidroelèctrica ENHER al Pont de Suert, l’església de l’Assumpció va ser consagrada el 7 de setembre de 1955.

El desenvolupament del projecte arquitectònic el va dur a terme el senyor Eduardo Torroja Miret, en col·laboració amb en José Rodríguez Mijares. Les pintures interiors i la talla de la Verge de l’Altar Major són obra de la pintora Maria Röesset i el relleu de la portada i la resta d’escultures, de Jacinto Higueras Montes.

A la planta, l’edifici es resol en una sola nau, rematada amb un absis definida, en la seva planta i secció, per l’espiral logarítmica, com a possible símbol de la resurrecció.

La nau es cobreix amb una volta apuntada de cinc trams, cada un resolt amb làmines que s’adapten a un arc apuntat. A l’espai entre els lòbuls triangulars s’allotgen llosetes de vidre que deixen entrar la llum de l’exterior. De la base de cada lòbul arrenca un nínxol que fa la funció de capella lateral.

La volumetria de la nau es complementa amb dos petits volums: el Baptisteri i la Capella del Santíssim Sacrament. El baptisteri està cobert per una triple cúpula, oberta en el centre. La Capella del Santíssim Sacrament té forma de pinya o d’aglà, resolta amb una única cúpula salpicada de petites llosetes de vidre amb forma d’estrella, per deixar entrar la llum natural.

El conjunt del temple es complementa amb un campanar exempt de 16 metres d’alçada, creat amb tres braços a 130 graus cada un, en secció creixent en alçada i rematat per una coberta cònica.

Pràcticament només es van invertir dos materials en la construcció d’aquesta obra: totxos per a les voltes i carreus de granit per al revestiment exterior.

Declarada Bé Cultural d’Interès Local l’any 2004.